Круглий стіл “Вбивство Симона Петлюри в контексті геополітичних стратегій:джерела та історіографія”


У середу 25 травня 2016 року Інститут української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України проводить круглий стіл на тему “Вбивство Симона Петлюри в контексті геополітичних стратегій:джерела та історіографія”.

Основні напрями обговорення:

1. Симон Петлюра як український політичний діяч.
2. Причини і наслідки вбивства Симона Петлюри.
3. Прометеївський рух як опозиція російському більшовизму.
4. Джерела до висвітлення теми.
5. Постать Симона Петлюри в контексті політики пам’яті.

Початок роботи круглого столу о 10.00 у приміщенні Інституту (вул. Трьохсвятительська, 4, м. Київ, 01001).

О 12.00 у церкві св. Івана Богослова (територія Михайлівського Золотоверхого монастиря) почнеться панахида і молитва пам’яті Симона Петлюри.

Заявки на участь у круглому столі подавати до 20 травня 2016 року із зазначенням: 1) відомостей про автора (прізвище, ім’я, науковий ступінь, звання, посада та місце роботи) та 2) контактних даних (електронна/поштова адреса, телефон) на поштову адресу: Інститут української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України, вул. Трьохсвятительська, 4, м. Київ, 01001
або на е-mail: gorbatschjulia@bigmir.net

За результатами круглого столу буде опублікований науковий збірник.

Кінцевий термін подачі матеріалів до збірника15 червня 2016 року. Обсяг до 1 др. арк. Посилання автоматичні внизу сторінки. До статті додати назву, ім’я автора і розширені анотації (близько 500 др. знаків) українською та англійською мовами. За наявності ілюстрацій, вони подаються в електронному варіанті з роздільною здатністю не менше 300 dpi.

Місце вбивства Симона Петлюри у Парижі, ріг вулиці Расін. Сучасне фото.

Могила Симона Петлюри, його дружини Ольги і дочки Лесі у Парижі на кладовищі Монпарнас (Cimetière du Montparnasse). Сучасне фото.