Круглий стіл “Перспективи розвитку ромських студій на Слобожанщині: напрями дослідження і питання інституалізації”


У середу 30 листопада 2016 року у місті Харків відбудеться науково-практичний круглий стіл “Перспективи розвитку ромських студій на Слобожанщині: напрями дослідження і питання інституалізації”.

Організатори: Центр українських студій імені Д. І. Багалія, кафедра українознавства Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Інститут української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського Національної академії наук України, Альянс ромських організацій міста Харкова.

Напрямки роботи круглого столу:

‒ Історія вивчення ромської тематики на Слобожанщині у контексті розвитку народознавчих досліджень регіону.

‒ Освітні проекти, що планується втілювати для протидії ромофобії за матеріалами теми історії нацистського геноциду ромів.

‒ Основні напрямки розвитку ромських студій в Україні та за її межами, перспективи розвитку ромських студій, як напряму наукових досліджень на Слобожанщині.

‒ Шляхи впровадження ромських студій у систему формальних і неформальних освітніх практик у вищих навчальних закладах регіону.

‒ Об’єднання зусиль науковців, освітян, ромських лідерів і представників громадських організацій регіону навколо інституалізації ромських студій на Слобожанщині та розвитку міжнародної співпраці.

Місце проведення: майдан Свободи, 6, північний корпус Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, 4-й поверх, ауд. 487, Центр українських студій імені Д. І. Багалія.

Початок: о 12:00.


“Циганський хор під час ярмарку в Харкові”. Гравюра Л. Сєрякова за малюнком В. Шрейдера. 1871 рік. Фрагмент.