Фотозвіт про пікетування Президії НАН України. День перший


Сьогодні, у вівторок 16 січня 2018 року, відбулося пікетування будинку Президії НАН України на знак протесту проти непрозорого і несправедливого фінансування академічних установ. Основу пікетуючих склали співробітники Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України.

Публікуємо фотозвіт про цю подію:

Пікетування починається о 13.30. Поступово збираються протестувальники.

Валентина Піскун, Елла Стьопченко, Валерій Старков, Борис Драмарецький.

Крайній ліворуч – Дмитро Гордієнко. У центрі – голова первинної профспілкової організації Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського Тетяна Котенко. Праворуч – Валентин Кавунник.

Дмитро Гордієнко (ліворуч).

Вячеслав Ринсевич.

Ірина Мельник.

Ігор Гирич та Ірина Преловська.

Дмитро Семко, Тетяна Ананьєва, Наталя Старченко, Володимир Кравченко.

Любов Свирська.

Вікторія Сергієнко.

Володимир Поліщук.

Андрій Стародуб і Тетяна Кузик.

Юрій Мицик і Тарас Чухліб.

Іван Синяк, Юрій Нетреба, Володимир Ковальчук.

Дмитро Гордієнко і Ярослав Федорук.

Володимир Левикін.

Сергій Таранець.

Інна Тарасенко і Сергій Таранець.

Дмитро Бурім і Юрій Черченко.

Тетяна Себта і Наталія Сердюк.

Олександр Алфьоров зачитує перелік вимог до Президії.

Політична група підтримки протесту.

Говорить Дмитро Гордієнко.

Формується делегація для переговорів з керівництвом Президії НАНУ: директор Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського Георгій Папакін, завідуючі відділами Віктор Брехуненко і Валентина Піскун, голова ради молодих вчених Світлана Потапенко, голова первинної профспілкової організації Тетяна Котенко.

На вулиці холодно, мінус шість. Біля двох годин у холі головного входу до будинку Президії чекаємо на результати переговорів.

Наша делегація повернулася. Президія в особі віце-президента НАНУ, Голови Секції суспільних і гуманітарних наук, академіка Сергія Пирожкова наші вимоги повністю зігнорувала. Наші проблеми її не цікавлять, у них 100% фінансування, нам же запропоновано скорочувати співробітників. На запитання, чи не хоче скорочуватися і Президія, було сказано, що це виключено, інакше вони “не зможуть виконувати свої функції”.