Перша передача проєкту #ЗгадатиВсе про форми й право власності на землю в Київській Русі та Великому князівстві Литовському


З 1 липня цього року набирає чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», який має відкрити ринок землі та дозволити громадянам вільно купувати та продавати землі сільськогосподарського призначення. Тема набула значного резонансу й породила дискусії «варто чи не варто».

Ми пропонуємо звернутися до досвіду предків і дізнатися, а як було у нас, на українських землях впродовж історії. Про землеволодіння від часів середньовіччя до сьогодення в ефірі Радіо Культура впродовж 4 тижнів говоримо з провідними фахівцями з історії державності й права.

У першій передачі проєкту #ЗгадатиВсе про форми й право власності на землю в Київській Русі та Великому князівстві Литовському розповідали: науковий співробітник відділу історико-правових досліджень Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАН України Євген Ромінський і кандидат історичних наук, старший науковий співробітник відділу теорії і методики археографії та джерелознавчих наук Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України Володимир Поліщук.

 

Запис програми: https://bit.ly/2T2rdaw

Далі буде!