Відбулася нарада щодо підготовки стратегічної зустрічі Уряду та науковців за участі Прем’єр-міністра


Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко зустрівся з представниками наукової спільноти. Зокрема, на нараді були присутні Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, перший Віце-президент НАН України Антон Наумовець, перший Віце-президент НАН України Володимир Горбулін, академік-секретар Відділення літератури, мови та мистецтвознавства НАН Микола Жулинський, академік-секретар Відділення економіки НАН Елла Лібанова, президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень, президент Національної академії медичних наук Віталій Цимбалюк, президент Національної академії мистецтв Андрій Чебикін та інші.

Основною темою наради було питання підготовки до стратегічної зустрічі під головуванням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо реформування наукової сфери.

“Цю зустріч плануємо провести у вересні. На ній будуть присутні представники Уряду та науковці. Нам усім спільно треба буде обговорити важливі питання щодо фінансування, реформування та розвитку науки в різних сферах, а також визначити стратегічні завдання, які стоять перед усіма академіями. Звичайно ж, варто буде обговорити і хід імплементації нового Закону «Про наукову та науково-технічну діяльність”, – зазначив В’ячеслав Кириленко.

Представники академій наук схвально сприйняли пропозицію від Уряду щодо проведення стратегічної зустрічі, яка має стати поштовхом для прийняття конкретних рішень для розвитку наукової сфери.

http://www.kmu.gov.ua