Ювілейна сесія Загальних зборів НАН України та національних галузевих академій до 25-ї річниці Незалежності України


23 серпня 2016 р. відбудеться ювілейна сесія Загальних зборів Національної академії наук України та національних галузевих академій наук України, присвячена 25-ій річниці Незалежності України.

Під час заходу буде представлено здобутки вітчизняної академічної науки за час, що минув від моменту проголошення Незалежності України, та вагомий внесок учених у становлення й розбудову нової держави, який полягає у розвиткові фундаментальних і прикладних досліджень, експертній діяльності, здійсненні наукового супроводження базових галузей національної економіки, практичному впровадженні нових розробок і технологій.

Програма ювілейної сесії:

– вітальне слово президента Національної академії наук України академіка НАН України Б.Є. Патона;

– виступи керівників Національної академії наук і національних галузевих академій наук України, присвячені внеску академій у розбудову незалежної Української держави, вирішення актуальних державних і суспільних проблем;

– виступи активних учасників подій кінця 1980-х – початку 1990-х років і провідних учених, які відігравали активну роль у суспільно-політичному житті та державотворчих процесах, – І.Ф. Драча, І.Р. Юхновського, М.Г. Жулинського й інших;

– концертна програма у виконанні хорового колективу Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

У ювілейній сесії візьмуть участь представники Національної академії наук України, національних галузевих академік наук України, органів державної влади та наукової громадськості. На захід запрошено також вищих посадових осіб держави.

Акредитація преси до 22.08.2016 – 18:00 за телефонами: (044) 239-65-88, (044) 239-66-05

Місце та час проведення заходу: 23 серпня 2016 р. о 15:00 у Великому конференц-залі НАН України (м. Київ, вул. Володимирська, 55).