Вийшов друком другий збірник з циклу “Архів Української Народної Республіки”

Співробітник відділу джерелознавства нової історії України нашого Інституту к. і. н. Валентин КАВУННИК випустив вже другий збірник документів циклу “Архів Української Народної Республіки”. Дякуючи автору, ми оприлюднюємо електронну версію цього видання одночасно з виходом паперового варіанту. Для цього на нашому сайті сторено спеціальну сторінку.

Архів Української Народної Республіки. Міністерство внутрішніх справ. Справоздання губерніяльних старост і комісарів (1918 – 1920). / Упорядник: Валентин Кавунник. – Київ, 2017. – 336 с. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України).

У збірнику опубліковано справоздання губерніяльних старост і комісарів від травня 1918 року до червня 1920 року з архіву Міністерства внутрішніх справ Української Народної Республіки. У цих документах повідомляється про становище в повітах Волинської, Катеринославської, Київської, Подільської, Полтавської, Таврійської, Харківської, Херсонської, Чернігівської губерній, а також з’ясовується настрій населення щодо німецької та австро-угорської військової влади, повстань інспірованих з Росії, військового повстання Директорії, вторгнення большевицької, добровольчої та польської армій на територію України.

ISBN 978-966-02-8391-6.