“Покрова Пресвятої Богородиці – в історії української культури та українського війська”


До дня Захисника Вітчизни у п’ятницю 12 жовтня 2018 року Інститут української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України і Музей Гетьманства проводять Науковий круглий стіл “Покрова Пресвятої Богородиці – в історії української культури та українського війська”.

ОСНОВНІ НАПРЯМИ РОБОТИ:

1. Культ Покрови Пресвятої Богородиці в українській культурі.
2. Покрова Пресвятої Богородиці – день українського воїнства.
3. Культ Богородиці в українській культурі.
4. Покрова Пресвятої Богородиці в іконографії.
5. Храми на честь Покрови Пресвятої Богородиці.
6. Козацький міт України.
7. Українські військові традиції.
8. Пам’ятні дати в історії українського війська.

Робочі мови: українська, англійська.

Науковий круглий стіл відбудеться у Музеї Гетьманства (02000, м. Київ, вул. Спаська, 16-б). Початок роботи об 11.00. Проїзд, проживання та харчування за рахунок учасників конференції.

За матеріалами конференції буде видано збірник наукових праць. Обсяг 0,5–1 др. арк. Посилання автоматичні внизу сторінки.

Зразок оформлення посилань:
1. На статтю: Д. С. Гордієнко, Становлення почитання Покрови Пресвятої Богородиці на Русі і похід росів на Константинополь 860 року, Труди Київської Духовної Академії: богословсько-історичний збірник Київської православної богословської академії Української Православної Церкви Київського Патріархату, ред. кол.: архієп. Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Епіфанів (Думенко) (гол. ред.) [та ін.], [К.], 9 (2012) 18–26.

2. На книгу: В. Александрович, Покров Богородиці. Українська середньовічна іконографія, Л., 2010, с. 11.

Статті приймаються такими мовами: українська, англійська. До статті додати назву, ім’я автора і розширену анотацію (близько 500–1000 друкованих знаків) англійською мовою. За наявності ілюстрацій, вони подаються в електронному варіанті з роздільною здатністю не менше 300 dpi.

Заявки із зазначенням теми доповіді, відомостей про автора (прізвище, ім’я, по-батькові, науковий ступінь, звання, посада та місце роботи), а також контактних даних та матеріали просимо надсилати до 7 жовтня 2018 р. на адресу (на ім’я одного з членів оргкомітету):

Дмитро Гордієнко: dmytro.gordiyenko@gmail.com (+38067-6058863)

Музей Гетьманства: hetmanmus@ukr.net

Програму заходу можна переглянути тут.