У Верховній Раді представили 25 томів “Творів” Михайла Грушевського


У четвер 18 січня у Верховній Раді України відбулась неординарна подія – презентація творчої спадщини голови Центральної Ради, керівника першого українського парламенту Михайла Грушевського. Було представлено 25 томів його праць з найповнішого видання “Творів” у 50-и томах, виданих у львівському видавництві “Світ”. Сюди увійшли всі опубліковані й неопубліковані твори, мемуарна спадщина й архів видатного історика України, підготовлені до видання науковцями Інституту української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського НАН України і вченими низки інших академічних установ.

Представлення відбулося в рамках відкриття нової експозиції Музею українського парламентаризму з нагоди 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки 22 січня 1918 року. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, якому було передано “Твори”, високо оцінив внесок Михайла Грушевського у створення модерної Української держави та в розвиток українського парламентаризму. Це видання, за словами Голови Верховної Ради, дасть можливість сучасникам глибше ознайомитися з історією боротьби українського народу за свободу і незалежність і зробити правильні висновки з допущених помилок.

У своїх виступах директор Інституту української археографії та джерелознавства Г. В. Папакін, завідувач Музею Української революції 1917-1921 років О. С.Кучерук наголосили на необхідності подальшої державної підтримки видання наступних 25 томів “Творів” М. Грушевського, випуск яких видавництву “Світ” довелось призупинити через “заморожену” у 2017 році програму “Українська книга”.

https://www.facebook.com/publishinghouse.Svit/